Baingan Bharta (India)

image

Nodig

1 grote aubergine
2 el plantaardige olie
1 tl komijnzaad
1 middelgrote ui, in dunne plakjes
1/2 el gember, fijngesneden
1/2 el knoflook, fijngesneden
1 el kerriepoeder
1 tomaat in blokjes
110 gr magere verse yoghurt
1 verse groene chilipeper, heel fijn gesneden
1 tl zout
1/2 bosje koriander, zeer fijngesneden

Werkwijze

Verwarm de oven op 230 C
Leg de aubergine op een bakplaat en laat 20-30 min bakken tot de aubergine gaar is
Verwijder de schil nadat de aubergine afgekoeld is en snijdt in stukjes
Verwarm de olie op een middelhoog vuur
Voeg komijnzaad en ui toe en sauteer tot de ui zacht is
Voeg gember, knoflook, kerriepoeder en tomaat toe en bak nog 1 minuut verder
Roer yoghurt erdoor
Voeg hieraan de aubergine en chilipeper toe en zout naar smaak
Dek af en laat 10 min op een hoog vuur inkoken
Verwijder het deksel, zet het vuur lager en laat nog 5 min koken
Garneer met koriander alvorens te serveren

Lekker met naanbrood, rijst of pittabrood

Advertenties

Een gedachte over “Baingan Bharta (India)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s