Haal Je Voedselrekening Naar Beneden

 

 

image

Er zijn blogs en websites bij de vleet van perfecte huisvrouwen die  beweren dé tricks te hebben om het geld dat je aan voedsel uitgeeft, te halveren.

Heel interessant…

Uitgaven halveren, dat betwijfel ik (in mijn geval toch), maar er staan toch wel handige tips op.

Dé mega-super-fantastische-wow truc is blijkbaar: 1 x per maand boodschappen doen. Klinkt hemels, toch? En het enige wat je nodig hebt is:

– een auto, liefst met veel laadruimte
– tijd
– een goede diepvriezer

En hier komt vraag 1 al: hoe kan je nu 1x per maand boodschappen doen?

Door een maandmenu te maken.

Geloof mij, dit is niet gemakkelijk. De eerste keer toch niet. Als je nog niet de gewoonte hebt van een menuplan te maken, raad ik je aan om het rustig aan te doen en te beginnen met een weekmenu en 1x per week boodschappen te doen. Je zal zien hoe handig het is.

Hoe ga je te werk?

1. Zorg dat je plaats hebt in  koelkast, voorraadkast en diepvries. dit is een goed moment om alles na te kijken op houdbaarheidsdatum.

2 . Laat de kinderen thuis! Heel belangrijk. Ik moet niet uitleggen waarom.

3. Kies een vaste dag waarop je genoeg tijd hebt en begin vroeg. Het kan een tijdje duren, maar het is zeker de moeite waard.

4. Plan je boodschappen. welke producten koop je in welke winkel? welke kortingsbons kan gebruiken? Vergeet ook niet alle huishoudelijke en hygiënische producten te noteren die je nodig hebt.

5. Werk een systeem uit die gemakkelijk is voor jou. Deel je boodschappenlijstje in per winkel. of per product. Ga je eerst naar de winkel die het verst weg is en werk je zo je weg terug naar huis of omgekeerd?

6. Indien mogelijk, probeer zoveel mogelijk online te bestellen. Meer en meer supermarkten bieden nu een soort van collect&go aan, waarbij je online boodschappen doet en ze dan gaat afhalen op het afgesproken tijdstip. Dit bespaart enorm veel tijd. Vaak krijg je ook nog es korting als je nieuwe klant bent.

7. Zorg dat je opbergruimte in de auto hebt. Koelzakken en kratten om de boodschappen in te sorteren, maken het bij je thuiskomst net iets gemakkelijker.

8. Betaal cash. Stick to the budget. Zoek aanbiedingen. Denk in de toekomst. En gebruik een rekenmachine. Elke gsm heeft er eentje. Zo kom je niet voor verrassingen te staan

9. Wanneer je terug thuis bent, zorg voor een goed systeem om alles op te bergen. Vriesproducten eerst. Leg groenten en fruit die moeten verwerkt worden voor de vriezer langs de kant. was het fruit, terwijl je de rest opberg. verdeel vlees en vis in gebruiksklare porties.

10. Plan een eenvoudige maaltijd voor ‘boodschappendag’. overschotjes, soep met een boterham, pizza,… Nu is niet het moment om gasten uit te nodigen voor een 24-gangen menu plus hapjes en dessert.

Nog een kleine tip: de goedkoopste producten staan altijd op de onderste schappen in de supermarkt. Verkoopstrategie. En let altijd op de eenheidsprijs (prijs per kilo, prijs per liter, prijs per doos). In Colruyt bv geven ze voor producten zoals wasverzachter de prijs per dop. Als je die gaat vergelijken in plaats van de totaalprijs, kan je soms (on)aangenaam verrast worden!

Klik hier voor het eerste resultaat

Advertenties

6 Replies to “Haal Je Voedselrekening Naar Beneden”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s