Trinidad Pelau

 

Nodig

3 el bruine suiker
450 gr stoofvlees
300 ml water (voeg toe indien nodig)
275 gr ongekookte bruine rijst
250 ml kokosmelk
450 gr gedroogde kikkererwten (laat een nacht in koud water weken)
1 wortel, in grote stukken
1 el grof gehakte verse peterselie
Werkwijze
Smelt suiker in een grote pan op middelhoog vuur tot het begint te karameliseren.
Voeg het vlees toe en bak tot het goed bruin is.
Breng het water, kokosmelk, rijst , erwten en wortel zachtjes aan de kook
Doe de deksel erop tot de rijst klaar is, na ongeveer 45 minuten. Controleer en roer regelmatig.
Bestrooi met peterselie als garnering.
PS: de stoofpot wordt gewoonlijk met struikerwten gemaakt, maar die zijn moeilijk te vinden.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s