Opruim Methodes Voor Rommelhuizen

 

image

Ik ben van het principe dat je in een huis moet leven. Een huis die spik en span is zoals in een tijdschrift is misschien wel mooi, maar ik krijg er een ongemakkelijk gevoel bij als ik effectief in zo’n huis vertoef. Vooral als er kinderen in huis zijn. Er loopt een fijne lijn tussen ‘rommel’ en ‘troep’, ‘rommelig’ en ‘pure chaos’. Vooral als er kinderen in huis zijn (ja, dat lijntje heb ik expres nog eens herhaalt.)

Voor de rommelmama’s onder ons, het is toch opvallend hoe snel je huis er anders uit gaat zien als je alleen maar alles van de grond opraapt. Iedereen heeft zijn eigen methodes, en je doet zelf wat best bij je past. Ik heb al verschillende dingen uitgeprobeerd, en deze hebben het beste en snelste resultaat in mijn huishouden.

1. Van Voor Naar Achter
Heel eenvoudig. Je begint in de voorste kamer en ruimt die tot in de details op. Alles wat daar niet hoort, wordt naar de volgende kamer geschoven. En je herhaalt dit proces tot je in de achterste kamer bent (vaak de keuken of de berging) en dan ruim je de troep op die je meeverhuisd hebt.

2. Van Boven Naar Onder
Hetzelfde systeem als bij nummer 1, alleen zorg je ervoor dat je op de bovenverdieping begint (voor degene die een bovenverdieping hebben) en je werkt je weg naar beneden. Je kan het ook zien als bovenaan de kasten beginnen opruimen en je weg naar de vloer banen.

3. De Wasmand
Zoek een lege wasmand (ja, je mag gerust de was ter plekke op de grond kieperen, je komt er straks toch wel weer bij om er iets mee te doen…of te negeren, wat jij wil) en loop kamer per kamer af. In elke kamer doe je een algemene opruimactie (boeken in de kast, dekens waar ze horen, stoelen onder tafel), zodat de kamer er weer een beetje leefbaar uitzie. Ga dan rond en gooi alles wat niet in die kamer hoort, in de wasmand. Kledij, afval, papier, speelgoed, afwas,… gewoon alles in de mand. Als je daarmee klaar bent, ga naar de volgende kamer en doe daar hetzelfde. Tot je klaar bent. Als je alle kamers hebt gedaan, zet de wasmand op tafel en haal stuk voor stuk eruit wat erin zit en zet, leg, gooi, hang dit op de juiste plaats. Heel eenvoudig. Je loopt natuurlijk wel wat rond. Dus wat je ook kan doen, als je kamer 1 opgeruimd hebt en je gaat naar kamer 2, kijk je direct of er iets in je mand zit die daar hoort. Uiteindelijk zal je dan vooral afval en bv. vuil wasgoed overhouden. Ik gebruik deze techniek vooral na het weekend als de kinderen weer naar school zijn of als ik een ‘orkaan’ op bezoek had (nee mama, wij weten niet hoe die vuile sokken ineens aan de luchter komen, hoor).
Het voordeel van de wasmand is dat je deze langs de kant kan zetten. Stel dat je aan het opruimen bent en je krijgt ineens onverwachts bezoek. Als die 2 uur later weer vertrekken, weet je nog waar je was, want je hebt de wasmand daar neergezet, met alle troep er netjes in. En de hele slimme onder ons integreren de wasmand in techniek 1 en techniek 2. Natuurlijk.

 

Welke opruim methode gebruiken jullie?

Advertenties

One Reply to “Opruim Methodes Voor Rommelhuizen”

  1. dit is best wel super!!
    ik ruim ook kamer voor kamer op, wat niet in de ene kamer hoort, leg ik gewoon in de volgende tot het ligt waar het moet liggen 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s