Stap 2 Naar Een Leven Zonder Schulden

 

image

Ok. Stap 1 was moeilijk en pijnlijk. Overweldigend. De koffie en koekje waren gepland. Als troost. Maar goed, je hebt het overleefd. Je hebt een overzicht van het totaal bedrag dat je schuldig bent. Nu gaan we dat bedrag naar beneden brengen. Yeey!

Je hebt op je overzicht al 2 kolommen: het bedrijf en het totaal bedrag. Maak er nog 3 kolommen bij: wat je nog moet betalen op heden, maandelijks bedrag dat je betaald en de interest.

Als je een afbetalingsplan hebt, zou je ergens een overzicht moeten hebben van wat je al betaald hebt en wat je nog moet. Of je kan dit zelf berekenen. Houd er wel rekening mee dat er vaak interesten bijkomen.

Dus voor stap 2 gaan we bellen of emailen. Wat jij het meest comfortabel vind. Bellen gaat sneller, maar niet iedereen durft zomaar de telefoon op te nemen om te vragen wat het openstaande bedrag is. In dat geval kan emailen ook.

Zoek op je papieren een telefoonnummer (of emailadres) , een dossiernummer en contactpersoon. Noteer dit op je lijst bij het bedrijf. Zo heb je de gegevens bij de hand voor in de toekomst.

Bel je dossierbeheerder op, vertel hem of haar dat je op zoek bent naar een betere oplossing voor het afbetalen van het openstaande saldo en dat je graag had geweten wat het resterend saldo is, wat het minimum bedrag is die maandelijks moet betaald worden en hoeveel procent interesten hier bij komen. Noteer dit en bedank de persoon voor de informatie. Mensen zijn veel sneller geneigd een vriendelijk persoon te helpen. Ik spreek uit ervaring hehe.

Als je al deze informatie heb, maak de som van de kolom met het resterend saldo. Voila, dat bedrag moet je effectief nog betalen. Vergeleken met het totaalbedrag  voelt deze toch al beter, of niet?

In stap 3 gaan we hiermee aan de slag. Tijd voor meer koffie!

Stap 1

Stap 3

Advertenties

2 Replies to “Stap 2 Naar Een Leven Zonder Schulden”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s