Stap 1 Naar Een Leven Zonder Schulden

image

Heel veel mensen leven met schulden. En een schuldgevoel over hun schulden. Het blijft vaak een groot geheim voor de omgeving. Terwijl zoveel mensen met hetzelfde probleem zitten. Maar je kan er iets aan doen.

Alle begin is moeilijk. En als het op schulden aankomt, kan je al snel overweldigend worden. Maar als je er iets wil aan doen, zal je even op je tanden moeten bijten.

De eerste stap is de moeilijkste. En de meest confronterende. Maar het moet gebeuren. Dus… here we go.

Zoek een rustig moment uit waarop je niet gestoord wordt. Maak een lekkere kop koffie, neem er een lekker koekje bij. Zorg dat je pen, papier en rekenmachine hebt. En neem er al je facturen bij. Als je alles online doet, overloop je rekeningafschrift van de laatste maand en noteer alle rekeningen die je betaald hebt.

Haal er eerst de maandelijkse facturen (huur, hypotheek, nutsvoorzieningen, …) uit. Deze tellen niet mee, want dit zijn geen schulden.

Houd deze langs de kant of leg ze terug waar ze horen en wat nu nog overblijft, zijn je schulden. Dit is wat moet aangepakt worden.

Maak een overzicht van al de schulden die moeten afbetaald worden. Noteer het bedrijf en het totaal bedrag dat moet betaald worden. Tel de totaal bedragen samen en schrijf dit onderaan de kolom.

Houd genoeg ruimte over, er komen hier nog enkele kolommen bij.

Voila, nu heb je een overzicht van je totaal bedrag aan schulden. Bij sommige mensen is dit 1000 euro, bij anderen 10.000 euro. Het totaal bedrag schrikt je misschien af, maar laat je niet ontmoedigen! Nu weet je hoe groot het monster is die moet aangepakt worden. Niks is onmogelijk! Bij stap 2 zal dit bedrag al een serieus stuk naar beneden gaan, en in stap 3 werken we de schuld weg. Dus geef niet op!

Stap 2

Stap 3

Advertenties

2 Replies to “Stap 1 Naar Een Leven Zonder Schulden”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s